iespies.nl
  • Home
  • Bijgerechten
  • Soep
  • Kruiden
  • Sauzen
  • Dressing
  • Dessert
  • Gebak

Patatesli Köfte

Categorie: turkse keuken

Ingrediënten dressing
10 groene peper
5 tomaten

Ingrediënten köfte
1 ui
1 bosje peterselie
2 sneetjes brood
Halve glas melk
250 gram gehakt
1 eetlepel zwarte peper
1 eetlepel rode peper
1 eetlepel bakpoeder
2 theelepel zout
1 eetlepel tomatenpuree (salça)

Ingrediënten aardappelen
1 theelepel rode peper
1 theelepel zwarte peper
2 theelepel zout
2 theelepel gedroogde peterselie poeder
2 eetlepel zonnebloemolie
8 aardappelen

Bereiding
Haal binnenkant van het brood eruit en meng in een kom en met melk
(de korst van het brood gebruiken we niet).
Kneed dit een beetje zodat het brood goed de melk opneemt en een beetje op pudding
begint te lijken.
Snijd de uien en peterselie en voeg deze toe.
Leg het gehakt ook in de kom en voeg er 1 theelepel rode peper, 1 theelepel zwarte
peper, 1 eetlepel bakpoeder en 2 theelepel zout aan toe.
Meng het geheel en kneed alles in de kom gedurende een minuut.

 

Mantarli Tavuk Sote

Categorie: turkse keuken

Ingrediënten:
500 gram kastanje champignons, kipfilet, 1 ui, 2 groene pepers, 1 tomaat, 1 eetlepel Turkse tomatenpuree (Domates salçasi), 1 theelepel Turkse peperpuree (Biber salçasi), 2 eetlepels roomboter, 1 theelepel zout, 1 theelepel zwarte peper

Bereiding:
Snijd de champignons in dikke plakjes en was ze.
Neem een ruime koekenpan en doe hier de gesneden champignons in.
Bak de champignons op hoog vuur in hun eigen vocht koken (het vocht zal na een paar minuten zichtbaar worden). Doe dit ongeveer 10 à 15 minuten.
Haal de champignons van het vuur en laat hun vocht eruit gieten in een vergiet.
Neem de ui en gewassen pepers en snijd deze in stukjes.
In dezelfde koekenpan als voorheen, laat je de roomboter smelten. Doe hier vervolgens de gesneden uitjes en peper in. Laat ze op laag vuur een beetje gaar worden.
In de tussentijd snijd je de kipfilet in stukjes.
Voeg de stukjes kipfilet toe aan de koekenpan en roer goed door.
Snijd de gewassen tomaat in blokjes.
Wanneer de stukjes kipfilet wit zijn geworden, voeg je de stukjes tomaat en beide soorten puree toe aan de koekenpan.
Roer goed door zodat het al het kip een rode kleur krijgt.
Wanneer de kip (bijna) volledig gaar is (na ±10 minuten), voeg je de gesneden en gewassen champignons toe aan de koekenpan.
Roer alles goed door voor 5 minuten, zodat de kip en de champignons volledig gaar zijn.
Het gerecht is dan klaar om geserveerd te worden.
Dit gerecht kun je het lekkerst naast wat rijst (pilav) serveren. Klik hier voor het recept van rijst. Eet smakelijk!

Chicken Wrap

Categorie: turkse keuken

Ingrediënten

200 gr. Kipfilet,
1 rode paprika,
1 rode ui,
2 el zure room,
2 wraps,
100 gr. geraspte kaas,
1 teentje knoflook,
cajunkruiden,
sambal,
maïs

Bereiden

Kipfilet klein snijden en in olijfolie met de fijn gesneden knoflook bakken.
Als de kip krokant is de cajunkruiden en sambal toevoegen.
De wraps insmeren met zure room, kaas erover en de paprika en ui klein snijden.
Alle ingrediënten verdelen over de wraps, oprollen en 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden bakken

Pagina 2 van 2

  • 1
  • 2

nieuwste recepten

  • Trofie al pesto
  • Mangomousse
  • Kaas- of groente-enchilada’s
  • Jackfruitragout met preipuree en geroosterde pastinaak
  • Zuppa Gallurese
  • Veggie filo snake
  • Gebakken rode biet met ricotta en honing
  • Crème brûlée met banaan in beslag havermoutcrunch
  • Lemon curd
  • Gegrilde wortelen van de bbq