iespies.nl
  • Home
  • Bijgerechten
  • Soep
  • Kruiden
  • Sauzen
  • Dressing
  • Dessert
  • Gebak

Pittige rundergoulash

Categorie: pasta

rundergoulash

Ingrediënten

1 grote ui
2 rode paprika's grof gesneden potverdomme nog aan toe
600 g magere runderlappen
100 g magere spekreepjes
40 g boter of margarine
2 teentjes knoflook
1½ eetlepel pikante paprika poeder
1 vleesbouillontablet
1 blikje tomatenpuree
1 blikje tomatenblokjes (netto ca. 400 g)
2 dl rode wijn
2 vastkokende aardappels
zout
peper
stokbrood

Bereiden

Ui pellen en snipperen.
Paprika's in grote stukken snijden.
Runderlappen in blokjes snijden.
In droge (braad)pan spekreepjes al omscheppen in ca. 4 minuten zachtjes bruin bakken.
Boter toevoegen en verhitten.
Runderlappen toevoegen en in ca. 8 minuten rondom bruin bakken.
Knoflook pellen en erboven uitpersen.
Ui, paprika en paprikapoeder erdoor scheppen en ca. 3 minuten mee bakken.
Bouillontablet erboven verkruimelen.
Tomatenpuree, tomatenblokjes met vocht, wijn en 1 dl water toevoegen en geheel aan de kook brengen.
Met deksel schuin op pan vlees in ca. 3 uur zachtjes gaar stoven.
Intussen aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden.
Aardappelblokjes aan vleesmengsel toevoegen.
Goulash nog ca. 20 minuten zachtjes laten sudderen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Serveren met stokbrood en sla.

Cannelloni

Categorie: pasta

Ingrediënten

1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 dunne prei
½ rode paprika
250 gram rundergehakt
2 eetlepel. Olijfolie
1 mespunt zout
1 mespunt versgemalen zwarte peper
½ theelepel gedroogde oregano
½ theelepel gedroogde salie
2 theelepel tomatenpuree
2 blikjes tomatenblokjes
250 gram cannelloni
150 gram geraspte Parmezaanse kaas
3 eetlepels zure room
boter

Bereiden

Hak de gepelde ui en knoflook fijn en bak ze een paar minuten met het gehakt in de hete olie.
Peper en zout erbij, kruiden, prei, paprika en de tomaten puree door het mengsel en haal van het vuur. Laat het mengsel afkoelen.
Oven op 200 graden voorverwarmen.
Druk tomaten fijn, verhitten en iets laten inkoken.
Roer de helft van de geraspte kaas met de zure room door het gehaktmengsel.
Vul de cannelloni hier mee.
Leg de cannelloni in een ovenschaal, de schaal eventueel bestrijken met boter.
Saus erover, rest van de kaas erover.
Laat de cannelloni in het midden van de oven 45 minuten gratineren.
Geef er een groene salade bij.

Pastitsio

Categorie: pasta

Ingrediënten

2½ liter water, 250 gram macaroni, 1 theelepel. zout, 1 theelepel. olie, 2 eetlepel. boter, 1 eiwit, 6 eetlepel. vers geraspte Kefalotiri (Griekse kaas) of belegen Goudse, 1 grote ui, 4 grote tomaten, 500 gram rundergehakt, 1 theelepel. zout, 1 mespunt vers gemalen witte peper, 1 mespunt kaneel, l vleesbouillon (van tablet), 2 eetlepel. vers gehakte peterselie, 1 dl droge witte wijn, 2 eetlepel. bloem, 1 dl melk, 1 theelepel. zout, 4 eetlepel. paneermeel, 2 eetlepel. boter, teentje knoflook

Bereiden

Breng het water aan de kook en kook hierin de macaroni met het zout en de olie na een keer omroeren in een pan zonder deksel in ca. 8 minuten beetgaar. Laat de macaroni uitlekken. Laat 1 eetlepel boter in een grote pan smelten en schep de macaroni daarin om. Spatel het stijf geklopte eiwit met 2 eetlepels van de geraspte kaas door de macaroni. Schep de helft van de macaroni in een langwerpige ovenvaste schaal. Zet de tweede helft van de macaroni apart. Snipper de gepelde ui. Fruit de ui in het restant van de boter. Kruis de tomaten in tegenover de steel-aanzet, dompel ze een paar tellen in kokend water, spoel ze koud af, snijd de steel-aanzet weg, pel ze en draai ze door een zeef. Doe het gehakt bij de gefruite ui in de pan en laat het met het zout, de peper en het kaneel kort bakken tot het kleur verliest. Roer de gezeefde tomaten en de vleesbouillon door het gehakt en laat onder een deksel 15 minuten pruttelen. Verhit de oven voor op 200 C. Roer de peterselie en de wijn door de gehaktsaus en schep die op de macaroni in de schaal. Dek af met het restant van de macaroni. Roer de bloem aan met een scheutje koud water. Breng de melk aan de kook en roer er de aangeroerde bloem door. Blijf roeren tot de saus een paar minuten heeft doorgekookt. Breng de saus op smaak met het zout en de overige 4 eetlepels geraspte kaas en giet hem over de macaroni. Bestrooi met het paneermeel en beleg met vlokjes boter. o Zet de schotel 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Geef er een frisse gemengde salade bij.

Pasta met wodka

Categorie: pasta

Ingrediënten

duobakje spekreepjes
250 gr. kastanje champignons
gedroogde Spaanse pepertjes of chili vlokken naar smaak
knoflook naar smaak
1/8 lt. slagroom
1 pakje gezeefde tomaten
½ dl wodka
± 400 gram volkoren penne

Bereiden

Bak de spekreepjes, zonder olie.
Zet het vuur hoog.
Snij de champignons in plakjes voeg deze bij het spek. Je kunt hiervoor de eiersnijder gebruiken als je deze hebt.
Bak dit stevig aan.
Voeg de knoflook toe en laat heel even meebakken.
Zet het water voor de pasta op.
Pepertjes of chili vlokken erbij.
Zet het vuur lager en zet je afzuigkap ff uit.
Voeg de wodka bij het geheel en steek het in de brand.
Blussen met gezeefde tomaten.
Laat de saus een beetje inkoken.
Voeg op het einde de room erdoorheen. Zet het vuur uit.
Kook de pasta in ruim water.
Smakelijk

Pagina 2 van 2

  • 1
  • 2

nieuwste recepten

  • Trofie al pesto
  • Mangomousse
  • Kaas- of groente-enchilada’s
  • Jackfruitragout met preipuree en geroosterde pastinaak
  • Zuppa Gallurese
  • Veggie filo snake
  • Gebakken rode biet met ricotta en honing
  • Crème brûlée met banaan in beslag havermoutcrunch
  • Lemon curd
  • Gegrilde wortelen van de bbq