Ingrediënten voor 4 personen:
250 ml melk
100 ml water
2 eieren
125 g bloem
25 g vloeibare boter
2 stevige peren (bijv. Williams)
0,1 l perensap
4 el rietsuiker
1-2 theelepels boter
1 reep (donkere) nougatchocolade
5 takjes rozemarijn
zout
Wat frituurolie

Crêpepan of, indien mogelijk, platte, gecoate pan

Voorbereiding:
1. Klop de eieren in een kom, klop, zeef de bloem erdoor en roer. Voeg vervolgens geleidelijk melk, water en vloeibare boter toe, evenals een snufje zout en roer met een garde tot een glad deeg en laat 10 minuten zwellen.
2. Verhit de crêpepan, vet licht in met de frituurolie met keukenpapier en bak 8 dunne crêpes.
3. Smelt de nougatchocolade in een waterbad.
4. Snijd de peren in partjes, verwijder het klokhuis. Smelt de rietsuiker in een grote pan, karamelliseer de peren erin, blus af met perensap en voeg een takje rozemarijn toe aan de pan en haal er later uit. Laat de saus iets inkoken en bind met de boter.
5. Verplaats de peren naar de zijkant in de pan, voeg geleidelijk de pannenkoeken toe aan de pan en vouw ze in driehoeken met twee lepels.
6. Schik de pannenkoeken met de peren op borden, besprenkel met de nougatcrème en garneer met takjes rozemarijn.

Eet smakelijk!