iespies.nl
  • Home
  • Bijgerechten
  • Soep
  • Kruiden
  • Sauzen
  • Dressing
  • Dessert
  • Gebak

Pistache Semifreddo

Categorie: dessert

Ingrediënten voor 10 personen
4 eieren gesplitst in dooiers en eiwittenDSC 0197 1 710x380
0,5 ltr slagroom
100 gr suiker
200 gr pistache noten (ongezouten en gepeld)
Snufje zout

Zo maak je het
Maal de pistache noten fijn in een keukenmachine. Je ziet meteen de mooie groene kleur naar boven komen.
Splits de eieren in 2 aparte kommen.
Klop de eiwitten stijf met een snufje zout. Zorg dat je een schone en vetvrije kom gebruikt, anders lukt het niet.
Klop in een andere kom het eigeel met het suiker, licht en luchtig.
Klop in een derde kom de slagroom stijf.
Meng de pistache noten met het eigeel.
Voeg de helft van de slagroom toe aan het pistache mengsel en roer het door. Dit heet familie maken.
Voeg het pistache mengsel nu bij de rest van de slagroom.
Spatel tenslotte de eiwitten voorzichtig door de pistache crème. Zorg ervoor dat je niet alle lucht er uit spatelt.
Giet het mengsel in een cakevorm, of in kleine schaaltjes of bekertjes.
Laat het ijs minimaal 4 uur opstijven in de vriezer.
Haal een kwartier voor het serveren de semifreddo uit de vriezer en garneer het met pistache noten.

Eton Mess

Categorie: dessert

verwarm 250 gram (diepvries)fruit in een pannetje en voeg evt. een lepel suiker en wat gembersiroop toe laat het vervolgens afkoelen klop de 250ml slagroom stijf, zonder suiker (echt zonder suiker) schep 1 a 2 eetlepels slagroom in een whisky glas schep 1 a 2 eetlepels fruit erop verkruimel meringues er over, deze kun je zelf maken of je koopt ze in de winkel herhaal deze stappen tot de glazen vol zijn of de ingrediënten op

Slagroomtruffels

Categorie: dessert


Ingrediënten

125 g boter, 125 g poedersuiker, 75 ml slagroom, 1 el vanillesuiker, 200 g pure chocolade, 100 g cacaopoeder

Roer de boter, suiker, room en vanillesuiker romig. Schep de vulling in een spuitzak met glad spuitmondje en spuit bolletjes op een met plastic bekleed bakplaatje.
Steek er cocktailprikkers in en vries ze aan in de vriezer.
Smelt de chocolade au bain-marie en strooi de cacaopoeder in een diep bord.
Dompel de bolletjes in de chocolade en wentel ze door het cacaopoeder.
Haal voor het serveren de prikkers eruit.

bananen pannenkoek

Categorie: dessert

1 banaan grof prakken
2 eieren mengen met banaan
klontje boter in pan
Lekker bruin bakken aan beide zijden
Opdienen met wat vanille ijs en bijvoorbeeld kakifruit

Mokkamousse

Categorie: dessert

4 a 6 porties

Ingredienten:

3 eieren, 100 gram suiker, 4 theelepels instantkoffie, 4 blaadjes gelantine, 250 ml salgroom, 100 gram suiker, 50 gram hazelnoten

Bereiden:

Splits de eiren, klop het eigeel met 100 gram suiker lichtgele dikke massa die ongeveer verdubbeld is in volume.
Week de gelatine blaadjes in water.
Los de koffie op in ±100 ml kokend water.
Knijp de gelatine uit.
Los ze op in de koffie.
Laat dit afkoelen, une peu, en schenk dit bij het eigeelmengsel.Klop het eiwit stijf.
Mix slagroom onder het eigeel mokka mengsel en dan het eiwit erbij mixen.
Verdeel over kommetjes en laat dit opstijven in de koelkast.
Rooster de hazelnoten, kort.
Laat de 100 gram suiker in een pan smelten. Schenk de gekarameliseerde suiker uit op bakpapier en laat afkoelen.
Breek het in stukken en maal het samen met de noten tot een grof korrelig mengsel. Verdeel dit voor serveren over de moussse.

  1. Gebakken ananas
  2. Tiramisu
  3. Witte chocolade soep
  4. Matcha-taartje met rood fruit

Pagina 4 van 5

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

nieuwste recepten

  • Trofie al pesto
  • Mangomousse
  • Kaas- of groente-enchilada’s
  • Jackfruitragout met preipuree en geroosterde pastinaak
  • Zuppa Gallurese
  • Veggie filo snake
  • Gebakken rode biet met ricotta en honing
  • Crème brûlée met banaan in beslag havermoutcrunch
  • Lemon curd
  • Gegrilde wortelen van de bbq