iespies.nl
  • Home
  • Bijgerechten
  • Soep
  • Kruiden
  • Sauzen
  • Dressing
  • Dessert
  • Gebak

Chili con carne

Categorie: hoofdgerecht

Ingrediënten

2 middelgrote uien, 1 teen knoflook, olijfolie, 2 afgestreken theel. Chilipoeder, 1 verse rode Spaanse, peper zonder zaadjes en fijngehakt, 1 volle theelepel gemalen komijn, zee zout en zwarte peper uit de molen, 450 g rundergehakt, 200 g zongedroogde tomaten in olie, 2 blikken tomaten van 400 g, 2 blikken rode kidneybonen van 400 g, uitgelekt, 1/2 kaneelstokje, 1 paprika, 1 prei, Mais, Tortilla’s, Creme Fraiche

Bereiding

Uien schillen en in stukjes snijden, de knoflook pellen.
Maal de uien en de knoflook fijn en bak ze in een beetje olijfolie zacht.Doe in een braadpan en voeg chilipoeder, verse peper, komijn en een beetje peper en zout toe.Doe vervolgens het gehakt erbij en laat het al roerend bruinbakken.Maal nu de zongedroogde tomaten fijn in een keukenmachine, met net genoeg olie uit de pot, zodat zich een mooie pasta vormt. Doe die dan samen met de gedroogde tomaten, kaneelstokje en een wijnglas water bij het vlees. Voeg als het nodig is peper en zout toe. Breng het aan de kook en laat het 1 1/2 uur sudderen. 30 min. voor het verstrijken van de kooktijd de kidneybonen toevoegen.

Serveertips

Serveer het met een knapperig brood en een lekkere salade.

 

Gegrilde tortilla's met kip

Categorie: hoofdgerecht

Ingrediënten

300 gr kipfilet in brede repen, 8 kleine bloemtortilla's, 2 el olijfolie, 2 el mayonaise, ½ el citroensap, ½ el citroen-rasp, 2 lente- uitjes, in reepjes, 2 el zoete chilisaus, 2 el gehakte koriander (of bladselderij), 4-8 blaadjes kropsla (of een andere soort),zout en versgemalen koriander

Bereiden

Verwarm 1 el olie in een grillpan of koekenpan met antiaanbaklaag.
Bak de repen kipfilet om en om gaar, aan elke kant 3-4 minuten afhankelijk van de dikte van de kip.
Vet de pan in met de overgebleven olie en bak de tortilla's kort aan beide kanten. Snijd de kip nog fijner en meng de stukjes met de mayonaise, citroensap, raspsel, lente-ui, chilisaus en koriander. Vul telkens 2 tortilla's met wat sla en een kwart van het mengsel. Snijd de tortilla's in punten.
Lekker met een salade van tomaten en rode ui.

Griekse burgers

Categorie: hoofdgerecht

Ingrediënten

500 g half om half gehakt 2 rode uien gesnipperd, 1 eetl. gedroogde oregano, 2 eetl. kappertjes fijngehakt, 1 teentje knoflook fijngesnipperd, 2 eetl. (blad)peterselie fijngehakt , 1 ei, 4 eetl. Paneermeel, zout en peper, 4-5 geroosterde dikke boterhammen diagonaal doorgesneden

Bereiden

Meng alle ingrediënten door elkaar en vorm 4 of 5 burgers. Bak of gril de burgers in circa 8 minuten bruin en gaar. Serveer de burgers op de geroosterde boterham men.
Bereidingstijd: 20 minuten.
Serveersuggestie: Eet hier een Griekse salade bij. Deze maakt u met blaadjes sla, tomaat, komkommer, zwarte olijven, feta en rode ui. Breng de salade op smaak met zout, peper,olijfolie en citroensap.
Garneer met tzatziki en verse muntblaadjes.

Soutzoukakia

Categorie: hoofdgerecht

Ingrediënten

750 gr. gehakt, 1 ui gesnipperd, 500 gr. rode tomaten gepureerd, ½ eetlepel komijn, ½ kop paneermeel, ½ kop peterselie fijn gesneden, 2 ½ kop olijfolie, peper en zout, knoflook

Bereiden

Doe het gehakt met paneermeel, komijn, peper en zout in een kom en vermeng dit alles tot een samenhangende massa. Het gehakt in ongeveer 9 cm. Lange rolletjes vormen en in de hete olie rondom bruin bakken. Haal de gehaktrolletjes uit de pan en doe nu de gesnipperde ui en de gepureerde tomaten in dezelfde olie. Laat dit 5 minuten smoren. De gehaktrolletjes in de saus leggen en in ongeveer 15 minuten gaar stoven. Warm opdienen met frites, rijst of ""macaroni"".

Subcategorieën

vegetarisch/pescotariër

pasta

turkse keuken

Pagina 37 van 41

  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41

nieuwste recepten

  • Trofie al pesto
  • Mangomousse
  • Kaas- of groente-enchilada’s
  • Jackfruitragout met preipuree en geroosterde pastinaak
  • Zuppa Gallurese
  • Veggie filo snake
  • Gebakken rode biet met ricotta en honing
  • Crème brûlée met banaan in beslag havermoutcrunch
  • Lemon curd
  • Gegrilde wortelen van de bbq