iespies.nl
  • Home
  • Bijgerechten
  • Soep
  • Kruiden
  • Sauzen
  • Dressing
  • Dessert
  • Gebak

Moksi-Alesi

Categorie: hoofdgerecht

Ingrediënten

150 gram Surinaamse rijst, 1 kippenbouillontablet, 1 ui, 2 rode pepers, ca. 200 gram varkensfiletlapjes a la minute. 50 gram pekelvlees, 3 eetlepels olie, 1 bakje koolmix-rauwkost (125 gram), zout, peper, 1 eetlepel tomaten puree, teentje knoflook

Bereiden

Rijst in ruim water met 1 theelepel bouillonpoeder volgens gebruiksaanwijzing droog en gaar koken. Ui pellen en snipperen. Pepers wassen, halveren en zaadjes verwijderen. Knoflook schoonmaken. Varkensfiletlapjes in stukjes snijden. Pekelvlees in reepjes snijden. In wok of braadpan 1 eetlepel olie verhitten. Pekelvlees ca. 30 seconden al omscheppend bakken. Uit pan scheppen. 1 eetlepel olie aan bakvet toevoegen en varkensfiletlapjes op hoog vuur rondom bruin bakken. ½ theelepel bouillonpoeder erdoor roeren en enkele seconden meebakken. Vlees uit pan scheppen. In bakvet 1 eetlepel olie verhitten. Ui, knoflook en peper ca. 1 minuut al omscheppend bakken. Koolmix toevoegen en ca. 4 minuten al omscheppend bakken. Op smaak brengen met zout en peper. Vuur laag draaien. Vlees, pekelvlees en rijs op groenten scheppen. Tomatenpuree en rest van bouillonpoeder los roeren met 3 eetlepels heet water. Sausje over rijstschotel gieten. Rijst schotel op laag vuur ca. 4 minuten door en door heet laten worden; regelmatig omscheppen.

Kipfilet met bonentortilla

Categorie: hoofdgerecht

Ingrediënten

250 gram kipfilet, 1 blik rode kidneybonen, 2 tortilla’s, 2 dl groentebouillon, oude geraspte kaas, 1 teentje knoflook, peper, zout, olijfolie, tomaten puree

Bereiden

Snijd kipfilet in kleine stukjes. Bak de kipfilet met knoflook, peper en zout lekker bruin.
Oven voorverwarmen op 200 graden. Voeg bij de kipfilet de bouillon. Laat zachtjes smoren en nagenoeg verdampen. Ondertussen de bonen opwarmen. Bonen afgieten in een vergiet. Meng de tomatenpuree onder de bonen. Verdeel de bonen over de tortilla’s en rol ze op. Leg ze in een ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover. Als de kaas gesmolten is dan kun je ze opdienen. Serveer met een lekkere salade.

Kalfsfricandeau met pasta

Categorie: hoofdgerecht

Ingrediënten

kalfsfricandeau 500 g , zout , peper, bloem, 400 g pasta, 1 eetlepel olijfolie, 50 g boter, marsala, 0,5 dl kippenbouillon

Bereiden

Leg het vlees even in het vriesvak zodat het extra stevig wordt maar niet bevriest. Snijd het vlees in dunne plakken en bestrooi het met peper en zout. Haal de plakken door de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Kook de pasta in ruim kokend en gezouten water met de olijfolie al dente. Laat de pasta uitlekken in een vergiet. Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak het vlees aan weerszijden bruin. Neem de plakken even uit de pan. Schenk de marsala en de bouillonbij de bakboter en roer alle aanzetsel los van de bodem. Laat de saus inkoken tot ze iets stroperig is. Leg het vlees in de saus en laat het warm worden. Zorg dat de saus niet kookt. Verwarm de overige boter en verwarm hier de pasta in. Schik de plakken vlees dakpansgewijs op een voorverwarmde schotel en schenk de saus erover. Geef de pasta er apart bij.

 

Lekker met een Italiaanse salade.

Indische broccoli

Categorie: hoofdgerecht

Ingrediënten

rijst, 2 kipfilet, 3 grote uien, 1 rode paprika, 1 spaanse peper, teentje knoflook, magere spekreepjes, 3 á 4 ons broccoli, bakje champignons, 1 dikke prei.

Bereiden

Bak de spekreepjes aan. Overtollig vet afgieten. Maak kipfilet schoon en snijd in blokjes. Bak deze bruin.
Maak de prei, ui en champignons schoon. Snipper de ui. Snijd de prei in dunne ringetjes. Snijd champignons in plakjes.
Fruit apart in een pan de uien. Voeg prei en champignons toe.
Alles in een grote braadpan bij elkaar mengen. Voeg de spaanse peper en knoflook toe. Broccoli schoonmaken en in grote stukken snijden. Broccoli bij de rest voegen en even mee laten sudderen.
Serveer met rijst.

Subcategorieën

vegetarisch/pescotariër

pasta

turkse keuken

Pagina 39 van 41

  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41

nieuwste recepten

  • Trofie al pesto
  • Mangomousse
  • Kaas- of groente-enchilada’s
  • Jackfruitragout met preipuree en geroosterde pastinaak
  • Zuppa Gallurese
  • Veggie filo snake
  • Gebakken rode biet met ricotta en honing
  • Crème brûlée met banaan in beslag havermoutcrunch
  • Lemon curd
  • Gegrilde wortelen van de bbq